Llocs Sagrats Naturals al Congrés Mundial de Parcs, celebrat a Sydney Austràlia 2014

WPC imatge

Tenint lloc a Sydney Austràlia al novembre d'aquest any, Congrés Mundial de Parcs (WPC) passa cada deu anys i estableix l'agenda per a la planificació de les àrees protegides, la gestió i la governança a tot el món. En 2003 l'esdeveniment es va celebrar a Durban, Sud-àfrica, sota el patrocini de Nelson Mandela, que va dir:

No veig cap futur per als parcs, llevat que s'abordin les necessitats de les comunitats com a socis iguals en el seu desenvolupament

(Nelson Mandela, 2003)

La declaració va marcar una tendència innovadora al congrés cap al reconeixement dels mitjans de vida locals, els pobles indígenes i en particular els valors culturals i espirituals de la natura en àrees protegides. Això va conduir a la formulació d'un conjunt de recomanacions (vegeu la pàgina 168, recomanació v.13) que els llocs naturals sagrats també inclosos i territoris han estat de

Un cercle diàleg en el custodi 2012 Congrés Mundial de la Natura a Jeju. Custodis compartit experiències i recomanacions lliurades M054: "Sacred Natural Sites – Support for custodian protocols and customary laws in the face of global threats and challenges" al congrés. (Foto: Sota Verschuur).

Un cercle diàleg en el custodi 2012 Congrés Mundial de la Natura a Jeju. Custodis compartit experiències i recomanacions lliurades M054:
“Llocs Sagrats Naturals - Suport per a protocols de custòdia i el dret consuetudinari a la cara de les amenaces i els desafiaments globals” al congrés. (Foto: Sota Verschuur).

ja que gran suport als seus esforços globals de conservació mai. Vegeu per exemple el 2008 UICN Directrius de bones pràctiques i la 2008 i resolució 2012 recomanació aprovats en els Congressos Mundials de la Natura de la UICN.

Amb el temps molt s'ha treballat sobre el terreny, així com en el món acadèmic i els cercles polítics per donar suport als esforços de conservació dels seus custodis i protegir els llocs naturals sagrats. A Sydney, diversos representants d'aquests grups presentaran les seves experiències i construir cap a l'enfortiment de la protecció i conservació dels llocs naturals sagrats. A continuació es mostra una breu llista d'esdeveniments dedicats, vostè pot descarregar els seus programes detallats a mesura que estiguin disponibles o descarregar una breu ressenya:

Avançant Protecció de Indígenes Llocs Sagrats Naturals & Territoris dins de l'Àrea Protegida Agenda Global

Sessió: 17 Novembre, 1:30-15:00, Lloc t.b.a.

Aquesta és la primera part d'una sessió de dues parts, centrant-se en l'última, estratègies innovadores per a la protecció dels llocs sagrats naturals i territoris indígenes (SNS&T). Els pobles indígenes – des de paisatges bioculturals tan diversos com el Altai, Kenya, Guatemala i Hawaii – compartiran les seves experiències i posar en relleu les eines pràctiques i millor mà en mà la pràctica de treball amb autoritats d'àrees protegides

Sessió: 17 Novembre, 15:30-17:00, lloc t.b.a.

La segona part d'aquesta sessió de dues parts reuneix històries extraordinàries i valents de resistència de les comunitats indígenes i locals i altres enfocaments (e.g. Resolució WILD10 en No Àrees Go) per assegurar que els llocs i territoris naturals sagrats (SNS&T), Patrimoni de la Humanitat, i totes les categories d'àrees protegides romanen fora dels límits a la mineria, indústries extractives i altres activitats de desenvolupament potencialment destructius.

Esdeveniment de xarxa i Llançament del llibre a Àsia Llocs Sagrats Naturals: Filosofia i Pràctica en Àrees Protegides i Conservació [Descarrega el programa preliminar]

Esdeveniment paral · lel 018: Dissabte novembre 15; 17:30 – 19:00; Tanques d'habitacions

La sessió tindrà una introducció a la creixent xarxa a Àsia Llocs Sagrats Naturals i continuar amb un llançament suau de la publicació: "Asiàtics Llocs Sagrats Naturals: Filosofia i Pràctica en Àrees Protegides i Conservació ", seguit de presentacions d'autors dels capítols.

Benestar i Llocs Sagrats Naturals a les Àrees Protegides i els Llocs del Patrimoni Mundial [Descarrega el programa preliminar]

Sessió 29 – Corrent 3: Dilluns, 17 De novembre 2014; 10.30am – 12.00pm; Hordern Room

Molts llocs naturals sagrats han estat sovint les bases de les àrees protegides i els llocs del Patrimoni Mundial i d'informar a la pràctica la conservació i l'ètica. Aquesta sessió explorarà els lligams entre la nostra salut i benestar i el de la naturalesa sagrada. La sessió es refereix a elements de la ciència, coneixements tradicionals, la política i la pràctica.

Significat cultural i espiritual de la natura en àrees protegides de Gestió i Governabilitat [programa de descàrrega, tenir una mirada en línia].

Taller – Corrent 7: – Dimarts 18 de novembre; 10.30 - 12:00; Howie Pavelló Foyer

Un taller participatiu portant administradors d'àrees protegides, juntament amb els representants dels Pobles Indígenes, religions dominants i el públic en general per establir una xarxa i desenvolupar mòduls de formació i altres mesures per promoure i integrar el significat cultural i espiritual de la naturalesa en el maneig d'àrees protegides i la governança.

CMAP Guies de Bones Pràctiques: Significat cultural i espiritual de la Naturalesa: Directrius per a la seva aplicació en àrees protegides [programa de descàrrega, tenir una mirada en línia].

Esdeveniment paral · lel 050; Dijous Novembre 13, 20:00 -21:30; Saló 4 Pod Nord.

El desenvolupament de la CMAP Guies de bones pràctiques i una xarxa de significat cultural i espiritual de la naturalesa en el maneig d'àrees protegides i la governança. Amb l'objectiu d'elaborar directrius que busquem casos d'estudi i exemples d'experiències de camp amb cultura, històric, socials, espiritual, significat religiós i estètic de la natura en àrees protegides.

Comentari sobre aquesta entrada