Llengua Francesa Sagrats Naturals Directrius llocs creats

Mpathaleni Guidleines

Aquesta setmana en el Fòrum Indígena del Congrés Internacional de Etnobiologia de la UICN – UNESCO Sagrat Directrius Llocs Naturals – Versió en francès es va posar en marxa. Ofereixen assessorament als administradors d'àrees protegides com donar suport als valors biològics i culturals dels llocs naturals sagrats. També formen una important ajuda i incentiu a les comunitats de tot el món en suport dels seus esforços per protegir els seus llocs naturals sagrats.

Llançat per primera vegada en la 2008 al Congrés Mundial per la Natura, les directrius completes s'han traduït al rus, Espanyola i l'estonià amb el japonès en una fase avançada.

“El nostre Zwifho (els llocs naturals sagrats) s'enfronten a moltes amenaces, en especial del turisme i la mineria”, van ser Mphatheleni Makaulule, a partir de la Dzomo Mupo, un grup de membres de la comunitat i dels custodis del lloc que uneix els clans de custòdia dels llocs sagrats a la regió rural Venda, el nord de Sud-àfrica. “El coneixement de com protegir Zwifho es manté en la memòria de la gent gran, especialment els custodis dones trucades VHOMakhadzi.

Mphatheleni Makaulule, a partir de la Dzomo Mupo, Venda, Sud-àfrica, que mostra la versió en francès dels Llocs Sagrats Naturals de la UNESCO de la UICN, Directrius per als administradors d'àrees protegides.

Aquestes directrius de la UICN-UNESCO ens han ajudat donant clans custòdia de Zwifho, les comunitats locals, Venda els ancians i els nens petits, des dels custodis dels clans, confiança per lluitar per la defensa de la zwifho. Ells donen suport la nostra convicció que zwifhos no són només un problema local de antiquades formes demoníaques indígenes, sinó una qüestió de reconeixement internacional. És agradable veure la seva traducció a altres idiomes d'altres comunitats es poden beneficiar. Tenim confiança quan ens enfrontem,i els custodis li demanem reconeixements per protegir el nostre Zwifho''.

 

 

Com a resposta a les directrius, comunitats indígenes i locals estan desenvolupant els seus principis per a la conservació i l'ús dels seus llocs. Aquesta va ser una de les iniciatives discutides pels participants en el Dia del Fòrum Indígena Internacional sobre Sacred Lands al congrés.

Ken Wilson, Director Executiu del Fons Christensen, , Va dir durant el llançament: “Creiem que aquestes directrius es pot permetre que una associació productiva entre els indígenes guardians de la naturalesa i el moviment de conservació que té una gran oportunitat per fer front als canvis de l'erosió cultural i biològica que ens concerneixen a tots”.

La forma abreujada de les directrius (5 pàgines) aviat estarà des d'aquest lloc web en persa, Italià, Xina i la República Txeca, i convidem a altres comunitats per assumir el repte de la traducció al seu idioma, així.

Per a més informació sobre la traducció del contacte directrius info@sacrednaturalsites.org

Descarregueu la Directrius francesos

Llegiu el Comunicat de premsa de la UICN

Comentari sobre aquesta entrada