Introductie van de Aziatische Heilige Natural Sites Network

Gureombi1

Banner: Gongcheol Jeong (1960-2013, Republiek (Zuiden) Korea), werd een Jeju sjamaan ook wel Shimbang. Hij nam deel aan de culturele beweging door middel van theatrale activiteiten en leefde als een sjamaan die echt lef bezit (ceremonie) voor het verbinden van mensen om heilige landschappen. (Foto: Bas Verschuuren 2012)

Na vorig jaar voorbereidend werk dat we nu blij om een speciale projectpagina om de focus te houden Aziatische heilige natuurgebieden.

Het doel van de werkzaamheden in het kader van het project gepresenteerd is het verbeteren van de erkenning en bescherming van de heilige natuurgebieden in Azië. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Heilige Natuurgebieden Initiative, de Biodiversity Network Japan en IUCN World Commission on Protected Areas-Japan.

Tengbuche Tibetaanse Boeddhistische klooster is perced op een berg bewoond door Kumbu Yul Lha. Deze zijn vooraf- Boeddhistische beschermer goden gebonden aan eed opnieuw te voorschijn als beschermers van het boeddhisme. Zij hebben medewerkers in de vorm van wilde dieren, vee en andere mythische wezens op de Berg. Nepal. (Foto: Lepel, J.)

Tengbuche Tibetaanse Boeddhistische klooster is perced op een berg bewoond door Kumbu Yul Lha. Deze zijn vooraf- Boeddhistische beschermer goden gebonden aan eed opnieuw te voorschijn als beschermers van het boeddhisme. Zij hebben medewerkers in de vorm van wilde dieren, vee en andere mythische wezens op de Berg. Nepal. (Foto: Lepel, J.)

Omdat heilige natuurgebieden zijn de belangrijkste kenmerken van de Aziatische landschappen kunnen ze al van als een inheemse Aziatische filosofie van het behoud rond gemeenschapsgerichte beschermde gebieden en natuurlijke behoud van natuurlijke hulpbronnen te hebben ondersteund.

Daarom is het project gericht op de ontwikkeling van het inzicht, erkenning en de capaciteit om heilige natuurgebieden te ondersteunen door beschermd gebied managers en natuurbeschermingsorganisaties in de vorm van een informeel netwerk van experts en praktijkmensen die beschermd gebied managers en natuurbeschermingsorganisaties omvat.

Het netwerk nam de vlucht op een succesvol eerste Aziatische Parks Congress november 2013 werden vele namen deel aan de speciale sessies over Heilige natuurgebieden.

Het netwerk in zekere zin is ook een uitloper van de populaire 'IUCN UNESCO Sacred Natural Sites, Richtlijnen voor Protected Area managers 'die waren vertaald in het Koreaans en Japans. Hij realiseerde zich dat een betere bescherming gereedschap nodig zou zijn om te helpen uitpakken van het volledige potentieel van de heilige natuurgebieden in het kader van natuurbescherming het netwerk is nu gericht op het produceren van een reeks van Azië specifieke case studies.

Hoewel gericht op de vertaling en toepassing van de IUCN UNESCO-richtsnoeren, de meeste case studies drukken een bredere behoefte om lessen met de rest van beschermde gebieden gemeenschap te delen. Kijk hier om te bladeren case studies vormen Azië (stel de filter bovenaan de pagina naar 'Azië') en ze vergelijken met die in andere regio's . The World Parks Congress zal worden gehouden in november 2014 in Sidney Australië zal dan ook een belangrijke gebeurtenis voor de uitwisseling, presentatie en verdere inspiratie voor deelnemers aan het project op de Aziatische heilige natuurgebieden.

Neem een ​​kijkje op de projectpagina, stay tuned voor updates en voel je vrij om contact met ons op info@sacrednaturalsites.org in het geval u wilt worden opgenomen in het netwerk e-maillijst te dienen of in het geval u andere gedachten met ons te delen.

Reageer op dit bericht