Een internationale fotowedstrijd nodigt u uit om de heilige natuurgebieden fotograferen

Sacred Natural Site

Een internationale fotowedstrijd, gewijd aan historische heilige natuurgebieden, is beginnend. Het doel van de wedstrijd is om de culturele en natuurlijke erfgoed van de heilige natuurgebieden te herdenken, om hun huidige toestand op te nemen, maar ook om mensen te stimuleren om te bezoeken en de zorg voor de heilige plaatsen.

Het thema van de wedstrijd is historisch, natuurlijk (niet gebouwd) heilige plaatsen: heilige bossen en heuvels, water lichamen, bomen, stenen en andere natuurlijke objecten waar onze voorouders gebruikt om te bidden, genezen, offer, communiceren en uitvoeren van andere rituelen.

hoofdprijs van de wedstrijd is 1,000 euros, en er is ook een prijs van de jeugd 200 euros – werkzaam wanneer aan, en met, leeftijd 16; en een speciale 'Ural Peoples' prijs van 300 euros. Bovendien, een aantal speciale prijzen zullen worden uitgereikt in de volgende categorieën: bosje, heilige boom, steen, waterlichaam, offer, pijn van het heilige bos, verhaal, natuurbehoud en nog veel meer. Beelden die in andere delen van de wereld zijn ook welkom.

Foto's kunnen worden geupload totdat 31 Oktober 2016 op de website hier.

De winnaars worden gehuldigd tijdens een prijsuitreiking in Tartu, Estland, aan het einde van 2016.

screen Shot 2016-07-01 op 14.27.02De Internationale Unie voor het behoud van de natuur en natuurlijke hulpbronnen (IUCN) beschouwt heilige natuurgebieden als het oudste natuurlijke bescherming gebieden van de mensheid, en Estland. Veel inheemse volkeren hebben heilige natuurgebieden die deel uitmaken van een gemeenschappelijk erfgoed van de mensheid.

De fotowedstrijd vindt plaats voor de negende keer en wordt georganiseerd door het erfgoed organisaties die actief zijn in Estland: De bosjes House Foundation, de vereniging van de volgelingen van de Estse inheemse godsdienst Maavalla koda, en de Universiteit van Tartu Centrum van het Heilig Natural Sites. De wedstrijd wordt gesponsord door de Kindred Peoples Programme, de Estse Folklore Archives, Wiedemanni Vertaalbureau en vele andere organisaties en ondernemingen.

Vorig jaar de hoofdprijs winnende foto's:

Meer informatie is te vinden hier

persbericht: 1.07.2016
Informatie:Mana Kaasik; Telefoon: +372 56 93 212; kuva@hiis.ee

One Response
 • Martin Gray op augustus 11, 2016

  Ik verschillende foto's van natuurlijke heilige plaatsen ingediend voor de competitie en zou graag willen weten of ze werden ontvangen. Laat het me weten.

  Martin Gray

  Places of Peace and Power
  http://sacredsites.com/

  Antwoord
Reageer op dit bericht