La pèrdua de coneixement cultural i l'amenaça que porta a les terres sagrades a l'illa de Coron, philipines

L'entrada al llac Kayangan, sagrat per als Calamian Tagbanwa

Coron Island és un arxipèlag ple d'esculls de coral, llacunes d'aigua salobre, manglars, boscos de pedra calcària i la biodiversitat florent. Hi ha deu llacs de la zona considerada sagrada per les Calamian Tagbanwa, Panyu de trucada. Els llacs també són reconeguts oficialment per l'estat com a territoris ancestrals indígenes. A la vista de les creixents pressions de desenvolupament, com ara la mineria i la pesca moderns, és dubtós que aquest reconeixement protegeix amb èxit els valors culturals i biològics de les terres Calamian Tagbanwa.

El Calamian Tagbanwa són peixosGeneralAssembly-Sing persones les regles habitual regular la pesca, incloent definir es es permet la pesca. Altres àrees només es poden introduir per a ús cultural quan s'obté el permís dels esperits. Lamentable una afluència d'immigrants i joves que no s'adhereixen a les normes usuals amenacen aquests espais sagrats. Les seves formes més modernes de pesca són menys sostenibles i tradicionalment no es respecten les zones restringides definides i regulació de la pesca. El Calamian Tagbanwa creuen aquestes violacions alterar l'ànim i el pop gegant mitològic, Kunlalabyut, que viuen als llacs.

Afortunadament, la majoria dels joves encara respecten els ensenyaments de la gent gran. Una solució per garantir el manteniment dels espais sagrats és formar a la gent gran i les comunitats per reaccionar a les amenaces plantejades a les seves terres. Un aspecte d'això és per permetre a la gent gran i les comunitats per organitzar reunions en les que els seus coneixements tradicionals se li ensenya a la propera generació. D'aquesta manera, la generació més jove es dedica contínuament amb el coneixement sagrat i el dret consuetudinari.

Per a més informació, consulteu la descripció del lloc al lloc o llegir l'estudi de cas que Arlene Sampang preparat per al llibre: Llocs Sagrats Naturals, la conservació de la natura & cultura, capítol 24.

Per: Rianne Doller

Comentari sobre aquesta entrada