Conservation Experience: behoud gemeenschap krokodil in de Niger Delta, Nigeria.

krokodil banner

In de Nigerdelta, de Biseni en Osiami mensen samen te leven in harmonie met de lokale krokodillen. De meren waren de krokodillen levend meren zijn als heilig beschouwd en de krokodillen worden gezien als broeders aan de Bisini en Osiami. Wanneer een krokodil sterft het wordt een begrafenis net als een menselijk wezen. Dit naast elkaar bestaan ​​wordt bedreigd door een groeiende invloed van internationale economische belangen, zoals olie en visserij heeft aanzienlijke gevolgen voor het leven, waarden en praktijken van lokale en inheemse volkeren in de delta.

Priester en assistent voor een heiligdom opgericht voor offers aan de god van het meer bij het meer van Esibiri (Voedsel). De offers die in het heiligdom worden gebracht, zijn verplicht en vormen een belangrijke functie voor en na het visfeest. Foto: D.E. Anwana.

Priester en assistent voor een heiligdom opgericht voor offers aan de god van het meer bij het meer van Esibiri (Voedsel). De offers die in het heiligdom worden gebracht, zijn verplicht en vormen een belangrijke functie voor en na het visfeest. Foto: D.E. Anwana.

de krokodil is als onze broer, en kan dus niet worden gekwetst

-Anoniem Osiami

De toenemende aanwezigheid van multinationals heeft ook een impact op het inheemse ecologische beheer van de natuurlijke hulpbronnen in de regio en vormt een bedreiging voor de ecologie. Meer werk betekent meer mensen en meer mensen verhoogt de vraag naar vis. Omdat lokale mensen gedwongen worden om niet-duurzame visserijstijlen te gebruiken die meer inkomsten genereren, zoals dynamietvissen, hun traditionele duurzame visserijpraktijken worden verlaten. Het traditionele vissysteem verdeelt meren in twee categorieën: degenen die kunnen worden ingevoerd, en degenen die niet kunnen worden ingevoerd. Deze categorieën wisselen elkaar af om een ​​evenwicht te bewaren tussen de vraag naar vis van de inheemse bevolking en de tijd die het ecosysteem nodig heeft om de vispopulatie te herstellen.

Deze casestudy is gebaseerd op de ervaring van mevrouw. Eno Anwana die al langer met inheemse groepen in de regio werkt 15 jaar. Voor meer informatie over deze site en samenwerking tussen actoren lees de volledige case-study op onze site.

Door: Rianne Doller

 

 

Reageer op dit bericht